Hyppää sisältöön

Naton fregatit vierailevat Turussa

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 9.9.2020 11.16
Tiedote
Portugalilainen fregatti Corte Real merellä.
SNMG1:n lippulaiva NRP Corte Real.

Naton pysyvän laivasto-osaston kaksi fregattia vierailee Turussa 10. - 14.9.2020.

Satamavierailulle Turkuun saapuu Naton pysyvästä laivasto-osastosta, Standing NATO Maritime Group One (SNMG1), kaksi fregattia: portugalilainen NRP Corte Real ja kanadalainen HMCS Toronto. Turun sataman alueelle viikonlopuksi kiinnittäville aluksille ei järjestetä yleisöesittelyjä.


Vierailevan osaston komentajana toimii kommodori José Mirones Portugalin laivastosta. Vierailun isäntä on Rannikkolaivaston komentaja, kommodori Jukka Anteroinen


Fregattien lähtiessä Turusta ne harjoittelevat yhdessä Rannikkolaivaston kanssa Saaristomerellä ja pohjoisella Itämerellä 14. - 15.9.2020. Yhteisen PASSEX-harjoituksen (Passing Exercise) aiheina ovat muun muassa merenkulku, ilma- ja pintatorjunta. 


- Harjoitustoiminnan jatkuminen kansainvälisessä toimintaympäristössä on tärkeää. PASSEX tarjoaa meille hyvän tilaisuuden kehittää Rannikkolaivaston alusten yhteisoperointikykyä SNMG1:n alusten kanssa, sanoo harjoituksen johtaja, 6. Pintatorjuntalaivueen komentaja, komentaja Mika Mäkilevo.


Rannikkolaivastosta harjoitukseen osallistuu kaksi Rauma-luokan ohjusvenettä ja Pansio-luokan miinalautta. Harjoitusta tukevat myös Rajavartiolaitoksen helikopteri ja Ilmavoimien lentokalusto.


Koronavirustilanteen takia vierailu ja harjoitus toteutetaan COVID19-rajoitukset huomioiden.
 

´