Hyppää sisältöön

Miinalautta Pyhäranta karille

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 24.8.2022 22.30
Tiedote
Miinalautta Pyhäranta merellä

Miinalautta Pyhäranta ajoi karille tänään 24.8.2022 klo 18.30 Örön länsipuolella Rannikkolaivaston ampumaharjoituksen yhteydessä. Tilanteesta ei ole aiheutunut henkilö- eikä ympäristövahinkoja.

Aluksen keulassa oleviin rakenteisiin tuli vaurioita, joista aiheutui pieniä vesivuotoja aluksen keulatilaan. Ne saatiin tukittua aluksen henkilöstön omin toimin, ja aluksen tila on vakaa. Alukselta ei ole vuotanut öljyä mereen. Aluksen henkilöstön evakuoinnille ei ole tarvetta. 

Merivoimien sukeltajat tarkastavat aluksen ulkopuoliset pinnanalaiset osat illan aikana, jonka jälkeen alus valmistautuu irroittautumaan pohjakosketuksesta. Alueella on Merivoimien muita aluksia. Lisäksi paikalle ovat tulossa Rannikkolaivaston öljyntorjunta-alus Halli ja Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Tursas, jotka tukevat tarvittaessa irrottautumisessa ja varmistavat tilanteen ympäristövahinkojen varalta.

Rannikkolaivasto on Merivoimien valmiusyhtymä, joka vastaa alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta merellä. Miinalautta Pyhäranta on yksi kolmesta Pansio-luokan miinalautasta. Miinalautta osallistui useiden muiden Rannikkolaivaston alusten mukana tällä viikolla käynnissä olevaan ampumaharjoitukseen Örön ampuma-alueella. Alus oli nostamassa merestä ammuntoihin liittyvää kelluvaa maalilaitetta. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa muille aluksille. 

Asiasta tiedotetaan lisää torstaina aamupäivällä.

 

Klo 23.06 lisätty ruotsinkielinen tiedote.
 

´