Hyppää sisältöön

Merivoimien vuosipäivä Turussa 8.-9.7.2018

Merivoimat
Julkaisuajankohta 28.6.2018 9.49
Tiedote

Merivoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi merivoimat viettää vuosipäiväänsä Turussa 8.-9.7.2018 Aurajoen rannassa Forum Marinumin edustalla.

Merivoimien kaikki alusluokat kiinnittyvät Aurajoen rantaan sunnuntaina 8. päivä. Merivoimien vuosipäivänä, maanantaina 9. heinäkuuta järjestetään paraatikatselmus, jonka vastaanottavat puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ja merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus.

Juhlavuoden kunniaksi vuosipäivässä vierailee myös ulkomaisten merivoimien aluksia seitsemästä eri maasta. Yleisölle on tarjolla Open Ship -tapahtuma niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin aluksissa, kalustonäyttely, Laivaston soittokunnan ja suositun Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showbandin konsertti sekä kaikille avoin luento merivoimien historiasta ja nykytilasta. Luennoitsijat ovat komentaja evp Visa Auvinen ja komentaja Marko Laaksonen. Merivoimien vuosipäivä 9.7. päättyy illan hämärtyessä alusten juhlavalaistukseen.

Vuosipäivä aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin

Tapahtuma-alue on Puolustusvoimien tilapäinen sotilasalue. Turun kaupunki ja satama ovat myöntäneet merivoimille tilapäisen käyttöoikeuden alueisiin. Aurajoen alueella rajoitetaan vesiliikennettä tapahtuman aikana. Forum Marinumin ja Turun Linnan alueella on poikkeavia liikennejärjestelyjä ja liikennettä rajoitetaan tilapäisesti Läntisellä Rantakadulla sekä Eerik Pommerilaisen rannassa. Merivoimat suosittelee tapahtumaan saapumista julkisella liikenteellä.

Tapahtuma-alueelle ja sen lähialueille on julistettu ilmailun tilapäinen rajoitusalue ”EFR408-TURKU” miehittämättömälle ilmailulle, joka koskee RPAS:a, droneja ja lennokeita. Rajoitus on voimassa
8.7.2018 klo 0800 - 10.7.2018 klo 12:00. Kaikki alueella tapahtuva luvaton lennätystoiminta ilmoitetaan poliisille. Katso tarkemmat tiedot Trafin sivuilta osoitteesta: droneinfo.fi.

Huomioithan liikkuessasi, että alueella on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa ja Forum SMarinumin sisäpiha on pysäköinniltä suljettu alue. Erikseen aidatuille alueille ei saa tuoda kantamuksia, laukkuja, reppuja, kameroita ja valokuvaaminen on kielletty. Alueella on vartioitu säilytys.

Paraatin aikana 9.7. ammutaan 21 kunnianlaukausta saluuttitykeillä. Ammunta aiheuttaa melua alueella klo 10:30–11:30 välisenä aikana.

Vierailevat ulkomaiset alukset:

Ruotsi HMS Visby, Visby-luokan korvetti
Tanska HDMS Nymfen, Diana-luokan partioalus
Latvia LVNS Talivaldis, Tripartite-luokan miinantorjunta-alus
Liettua LNS Skalvis, Hunt-luokan miinantorjunta-alus
Viro ENS Sakala, Sandown-luokan miinantorjunta-alus
Yhdistynyt Kuningaskunta HMS Montrose, tyyppi 23 fregatti
Yhdistynyt Kuningaskunta HMS Ramsey, Sandown-luokan miinantorjunta-alus
Puola ORP Wodnik, Wodnik-luokan koulutusalus

Kaikki vierailevat ulkomaiset alukset eivät välttämättä osallistu Open Shippiin. Osa aluksista on sijoittuneena kantasatamaan Aurajoen sijasta.


Kartta: Google Maps

Lue lisää: Merivoimien vuosipäivän Facebook -tapahtumasivu
 

 

´