Hyppää sisältöön

Merivoimat käynnistää useita harjoituksia pohjoisella Itämerellä ja rannikkoalueilla

Merivoimat
Julkaisuajankohta 13.5.2022 12.06
Tiedote
Meritorjuntaohjuspatteri ampuu rannikolta
Meritorjuntaohjuspatteri ampuu rannikolta

Perjantaina 13.5. käynnistyvien harjoitusten aikana harjoitellaan mm. meriliikenteen suojaamista, tilannekuvan muodostamista ja jakamista sekä rannikon taistelutehtäviä ja tulenkäyttöä. Harjoittelu jatkuu ensi viikon loppuun asti ja sen johtaa Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Jori Harju.

Rannikkoprikaati toteuttaa taisteluosastoharjoituksen Kotkan ja Haminan seudulla sekä ampuu tulevan viikon aikana rannikkotykistöllä ja meritorjuntaohjuksella Hangon alueelta.

Uudenmaan prikaati toteuttaa rannikkotaisteluharjoituksia Syndalenin alueella Hangossa sekä Saaristomerellä. Joukot liikkuvat NH90-helikoptereilla sekä venekalustolla. Harjoituksiin osallistuu myös rannikkojoukkoja ja venekalustoa Ruotsin merivoimien Amfibiorykmentti 1:stä (Amfibieregemente 1, AMF1).

Rannikkolaivasto harjoittelee meriliikenteen suojaamista sekä viranomaisyhteistyötä merellä Ahvenanmaan eteläpuolella. Osana harjoittelua Rajavartiolaitos ja Merivoimat toteuttavat yhdessä alustarkastusharjoituksen. Harjoituksiin merellä liittyy lisäksi PASSEX -harjoittelua Ruotsin merivoimien HSM Gävlen ja HMS Carlskronan sekä Yhdysvaltain USS Gravelyn, USS Gunston Hallin ja USS Kearsargen kanssa. 

Harjoitustoiminta kehittää valmiutta ja yhteistoimintakykyä eri viranomaisten ja kumppanimaiden kanssa ja parantaa Puolustusvoimien kykyä alueellisen koskemattomuuden valvontaan ja turvaamiseen.

´