Hyppää sisältöön

Merivoimat harjoitteli merikuljetuksen suojaamista JEF-yhteistyönä

Merivoimat
Julkaisuajankohta 16.4.2022 16.00
Tiedote

Merivoimat toteutti PASSEX-harjoituksen tanskalaisen fregatti Esbern Snaren kanssa Itämerellä 10.-16.4.2022. Suomesta harjoitustapahtumaan osallistuivat Merivoimien ohjusvene Tornio ja miinantorjunta-alus Vahterpää sekä Rajavartiolaitoksen vartiolentokone Dornier.

Passex-harjoituksen tarkoitus on kehittää Merivoimien monikansallista yhteistoimintakykyä. Tämän viikon harjoitus liittyi merikuljetukseen, jossa Suomeen tuotiin Maavoimien johtamaan Arrow 22-harjoitukseen liittyvää kalustoa. 

-Meriyhteyksien suojaaminen on yksi Merivoimien päätehtävistä ja tällä viikolla pääsimme harjoittelemaan sitä osana JEF-yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. JEF-yhteistyönä emme ole aiemmin toteuttaneet vastaavaa harjoitusta, kertoo Merivoimien operaatiopäällikkö, kommodori Juhapekka Rautava.

Merivoimien JEF-yhteistyö on aktivoitunut viime vuosien aikana. Yhteistyön päämääränä on kehittää sotilaallisia valmiuksia, ennaltaehkäistä kriisejä ja tarvittaessa toimia yhdessä kriisitilanteissa. JEF:n pääasiallinen toimintaympäristö on Pohjois-Eurooppa ja Itämeren alue. 

Lue lisää JEF-yhteistyöstä Puolustusministeriön sivuilta:
JEF-yhteistyö - Puolustusministeriö (defmin.fi)

´