Hyppää sisältöön

Meritaisteluharjoitus Siljan soveltava vaihe alkaa 3.6. - Sota-aluksia ja rannikkojoukkoja liikkeellä Suomenlahdella ja Saaristomerellä

Merivoimat
Julkaisuajankohta 2.6.2019 18.49
Tiedote

Merivoimien johtaman meritaisteluharjoitus Siljan soveltava vaihe alkaa maanantaina 3.6. Soveltavan vaiheen alkaessa harjoitukseen liittyvät mukaan myös merivoimien taistelualukset sekä runsaasti suomalaisten ja ruotsalaisten rannikkojoukkojen venekalustoa.

Soveltava vaihe tuo mukanaan lisääntynyttä sota-alusten liikehdintää erityisesti Saaristomerellä ja Suomenlahdella. Sotalaivojen liikenne keskittyy akselille Turku-Gyltö-Hanko. Maanantaina alkavan harjoitusvaiheen tavoitteena on harjoitella yhteisoperaatioita laivasto -ja rannikkojoukkojen kesken vaativissa saaristo-olosuhteissa:

- Meritaisteluharjoitus Silja kehittää merivoimien valmiutta sekä yhteisoperaatiokykyä. Yhteinen harjoittelu Ruotsin kanssa tässä harjoituksessa ylläpitää ja syventää entisestään sitä yhteistoimintakykyä, joka on jo olemassa. Harjoituskokonaisuus kehittää samalla merivoimien kykyä kansainvälisen avun antamiseen ja - vastaanottamiseen, harjoituksen johtaja, komentaja Misa Kangaste kertoo.

- Harjoitukseen liittyvien alusten tehtävät vaihtelevat viikon aikana kuljetusten suojaamisesta, merimiinoittamiseen ja ohjustulenkäytön harjoitteluun. Rannikkojoukot operoivat tässä vaiheessa enimmäkseen Hankoniemen ja Upinniemen välisellä alueella, Kangaste lisää.

Harjoituksen yhtenä tavoitteena on valmistaa aluksia ja joukkoja tämän vuoden lopulla järjestettävään Puolustusvoimien Kaakko 19 -pääsotaharjoitukseen. Mukana meritaisteluharjoituksessa on myös noin 450 henkilön vahvuinen ruotsalainen rannikkojääkäriosasto maihinnousuvenekalustollaan. Meritaisteluharjoitus Silja päättyy perjantaina 7.6.

Lisätietoja harjoituksesta: https://merivoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/meritaisteluharjoitus-silja-yllapitaa-monipuolista-operaatiokykya-rannikolla

´