Hyppää sisältöön

Meritaisteluharjoitus Helka 24 alkaa – Rannikkoa ja meriliikennettä suojataan joukoilla, yhteisellä tulenkäytöllä ja merimiinoittamisella

Merivoimat
Julkaisuajankohta 17.5.2024 14.42
Tiedote
Helka 24-harjoituksessa harjoitellaan taistelutehtäviä saaristossa ja rannikolla.

Merivoimien vuoden 2024 kevään pääharjoitus Helka 24 järjestetään 23.-31.5.2024. Merivoimat harjoittelee merioperaatioiden toimeenpanoa, sisältäen mm. joukkojen siirtoja ja taistelutehtäviä saaristossa ja rannikolla.

Harjoituksen painopistealueet ovat läntisellä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Saaristomerellä. Joukkojen liikkeet näkyvät rannikkoalueilla Kirkkonummelta aina Turun seudulle asti.

Harjoitukseen osallistuu Merivoimien laivasto- ja rannikkojoukkojen lisäksi osia Maavoimista, Ilmavoimista, Rajavartiolaitoksesta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Harjoitus yhteensovitetaan Maavoimien Sapeli 1/24-harjoitukseen.

Meritaisteluharjoituksessa arvioidaan saapumiserien 1/24 ja 2/23 kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten osaaminen joukkokokoonpanoissa. Osallistuvien varusmiesten, reserviläisten ja palkatun henkilöstön kokonaisvahvuus on yli 2000 henkilöä.

Harjoituksen tapahtumia voi seurata Merivoimien sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla #merivoimat ja #Helka24.

´