Hyppää sisältöön

Merisotakoulun 93. vuosipäivän yhteydessä otetaan uusi aita virallisesti käyttöön

Merisotakoulu
Julkaisuajankohta 18.10.2023 9.54
Tiedote
Merisotakoulun keltainen päärakennus Pikkumustasaarella

Tämän vuoden juhlallisuuksia vietetään 18.10.2023 Merisotakoululla ja perinteisen paraatin lisäksi ohjelmassa on uuden aidan käyttöönotto. Juhlakahvitilaisuudessa on kutsuttujen joukossa Suomenlinnalaisia toimijoita sekä lähimpiä sidosryhmiä.

Pikku-Mustasaari on ollut Merisotakoulun käytössä 1930-luvulta lähtien ja saaressa opiskelee vuosittain noin 250 sotilasta sekä pääosa Merivoimien tutkimuksesta tehdään meillä.

Puolustusvoimilla on lakisääteisiin tehtäviinsä liittyviä tarpeita rajoittaa kiinteistöihin pääsyä ja tarvittaessa tehostaa alueen kulunvalvontaa. Merisotakoulun osalta alueen käyttöä kehitetään tiiviissä yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. 

Aita on pitkäaikainen hanke ja rakennustyöt saatiin aloitettua vuonna 2022. Hanketta on edistetty Suomenlinnan hoitokunnan kanssa hyvässä yhteistyössä ja aidan arkkitehtuurin soveltuvuus osaksi tämän tärkeän Maailmanperintökohteen kokonaisuutta on valvottu Museoviraston toimesta. 

Aita on valmistunut kesän lopulla ja alueen käyttöä kehitetään jatkossa Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Esimerkiksi johdetut vierailut alueelle voivat tulla kyseeseen. Kuitenkin aidan käyttöönotonkin jälkeen säilyy Pikku-Mustasaaren kautta vapaakulku Länsi-Mustasaarelle rantatietä pitkin.
 

´