Hyppää sisältöön

Koulutuspurjehdus 2024 – lähtee matkaan Turusta

MerisotakouluRannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 30.4.2024 13.48
Tiedote
Koulutuspurjehdukselle 2024 lähdetään miinalaiva Uusimaalla.

Koulutuspurjehdus on noin kuuden viikon mittainen vaativa koulutustapahtuma, joka alkaa perjantaina 3.5. Turun Varvintorilta. Koulutuspurjehdus suuntautuu Itämerelle, Pohjanmerelle ja Atlantille. Koulutusaluksena toimii miinalaiva Uusimaa.

Koulutuspurjehduksen tavoitteena on kouluttaa ja harjaannuttaa merikadetteja, palkattua sotilashenkilökuntaa sekä varusmiehiä meripalveluksen tehtäviin taistelualuksella. Aluksella on useita eri opetusryhmiä, ja koulutusta annetaan ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Matkan viimeisellä osuudella alus osallistuu kansainväliseen BALTOPS 2024 -harjoitukseen.

Touko-kesäkuussa toteutettava koulutuspurjehdus on tärkeä osa opiskelijoiden koulutusta. Monelle ensimmäisen vuoden kadettiopiskelijalle se on ensikosketus meripalvelukseen taistelualuksella. Kolmannen vuosikurssin kadetit pääsevät opintojakson aikana syventämään aiemmin opittuja asioita käytännön harjoituksen kautta. 

Miinalaiva Uusimaa lähtee matkalle Varvintorin edustalta, Turusta perjantaina 3.5.2024 kello 15.00. Alukselle ei järjestetä yleisövierailuja. Koulutuspurjehduksen ensimmäinen vaihe päättyy Varvintorille, Turkuun perjantaina 31.5.2024.

Seuraa purjehduksen etenemistä Merivoimien eri kanavilta:

Instagram: @navyfi 
Facebook: Merivoimat - Marinen - The Finnish Navy
X: @navyfi

#merivoimat #merisk #rlaiv #KP24 #upseeriksi

´