Hyppää sisältöön

Koulutuspurjehdus 2023 – lähtee matkaan Helsingistä

MerisotakouluRannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 27.4.2023 16.51
Tiedote

Koulutuspurjehdus on noin seitsemän viikon mittainen vaativa koulutustapahtuma, joka alkaa tiistaina 2.5. Helsingistä. Koulutuspurjehdus suuntautuu Itämerelle, Pohjanmerelle ja Atlantille. Koulutusaluksena toimii miinalaiva Hämeenmaa.

Koulutuspurjehduksen tavoitteena on kouluttaa ja harjaannuttaa merikadetteja, palkattua sotilashenkilökuntaa sekä varusmiehiä meripalveluksen tehtäviin taistelualuksella. Aluksella on useita eri opetusryhmiä, ja koulutusta annetaan ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Matkan viimeisellä osuudella alus osallistuu kansainväliseen BALTOPS 2023 -harjoitukseen.

Huhti-kesäkuussa toteutettava koulutuspurjehdus on tärkeä osa opiskelijoiden koulutusta. Monelle ensimmäisen vuoden kadettiopiskelijalle se on ensikosketus meripalvelukseen taistelualuksella. Kolmannen vuosikurssin kadetit pääsevät opintojakson aikana syventämään aiemmin opittuja asioita käytännön harjoituksen kautta. 

Miinalaiva Hämeenmaa lähtee matkalle Katajanokanlaiturista, Helsingistä tiistaina 2.5.2023 kello 17.00. Alukselle ei järjestetä yleisövierailuja. Koulutuspurjehdus päättyy Suomenlinnaan sunnuntaina 18.6.2023.

Seuraa purjehduksen etenemistä Merivoimien eri sivuilta:

Instagram: @navyfi 
Facebook: Merivoimat - Marinen - The Finnish Navy
Twitter: @navyfi
#merivoimat #merisk #rlaiv #KP23 #upseeriksi

Muut tapahtumat
´