Hyppää sisältöön

Koulutuspurjehdus 2022 – Merellinen taisteluharjoitus 

Merisotakoulu
Julkaisuajankohta 4.5.2022 13.29
Tiedote

Koulutuspurjehdus on vaativa koulutustapahtuma, joka alkaa perjantaina 6.5. Turusta. Reitit suuntautuvat tänä vuonna Itämerelle, Kattegatin merialueelle ja Tanskan salmiin. Koulutuspurjehduksen toteuttaa miinalaiva Uusimaa.


Hämeenmaa-luokan miinalaiva Uusimaa lähtee koulutuspurjehdukselle.

Merisotakoulun koulutuspurjehduksella koulutetaan merikadetteja, merivoimien sotilashenkilöstöä ja varusmiehiä. Aluksella on useita eri opetusryhmiä, ja koulutusta annetaan ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Matkan viimeisellä osuudella alus osallistuu kansainväliseen BALTOPS 2022 -harjoitukseen.

Perinteinen touko-kesäkuussa toteutettava koulutuspurjehdus on tärkeä osa opiskelijoiden koulutusta. Monelle ensimmäisen vuoden kadettiopiskelijalle se on ensikosketus meripalvelukseen taistelualuksella. Kolmannen vuosikurssin kadetit pääsevät opintojakson aikana syventämään aiemmin opittuja asioita käytännön harjoituksen kautta. 

Miinalaiva Uusimaa lähtee matkalle Turun Aurajoesta, Varvintorin edustalta, perjantaina 6.5.2022 kello 16.00. Alukselle ei järjestetä yleisövierailuja. Koulutuspurjehdus päättyy Suomenlinnaan sunnuntaina 19.6.2022.

Seuraa purjehduksen etenemistä Merivoimien eri sivuilta:

Instagram: @navyfi 
Facebook: Merivoimat - Marinen - The Finnish Navy
Twitter: @Merisotakoulu / @navyfi
Kadetit-blogi || Avautuu uudessa välilehdessä  

#KP22 #Merisotakoulu #merivoimat #upseeriksi 

Laivastojoukot Pansio, Turku Rannikkojoukot Suomenlinna, Helsinki Työ ja koulutus