Rannikkolaivasto mukana meritaisteluharjoitus VILMAssa

Rannikkolaivasto 24.5.2018 11.39
Tiedote

Rannikkolaivasto osallistuu 22.5. - 1.6.2018 järjestettävään VILMA 2018 -meritaisteluharjoitukseen. Laivaston toiminnan painopisteenä on miinasodankäynti.

- Merimiinoittaminen on tehokas keino alueellisen koskemattomuuden turvaamiseen, meriliikenteen suojaamiseen ja mereltä suuntautuvien hyökkäysten torjuntaan, toteaa Rannikkolaivaston komentaja kommodori Erkki Mikkola, ja jatkaa:

- Laivastolla on merimiinoittamiseen ja miinantorjuntaan vaadittava osaava henkilöstö, tehokas kalusto ja hyvä valmius, ja tässä harjoituksessa tarkoituksemme on ylläpitää ja kehittää tätä osaamistamme.

VILMA 2018 -meritaisteluharjoitus on merivoimien laivasto- ja rannikkojoukkojen yhteinen taisteluteknisen ja taktisen tason harjoitus, jonka teema on esikuntien ja joukkojen harjaantuminen merioperaatioiden johtamisessa ja toteuttamisessa.

Rannikkolaivastosta harjoitukseen osallistuu joukkoja kaikista neljästä laivueesta sekä esikunnasta. Palkatun henkilöstön lisäksi harjoitukseen osallistuu varusmiehiä ja reserviläisiä. Aluskalustosta mukana on Hämeenmaa-luokan miinalaiva, Hamina- ja Rauma-luokan ohjusveneitä, Katanpää-luokan miinantorjunta-aluksia, Pansio-luokan miinalauttoja sekä huolto- ja apualuksia. Laivaston toinen maakuntajoukko, Raivaajaosasto Sääksi, osallistuu myös harjoitukseen Kuha- ja Kiiski-luokan raivaajilla.