FI SV EN

Merivoimat harjoittelee Uusimaa 17 -harjoituksessa ydintehtäviään

Merivoimat 20.11.2017 10.27
Tiedote
Merivoimat harjoittelee Uusimaa 17 -harjoituksessa ydintehtäviään

Puolustusvoimien pääsotaharjoituksessa (Uusimaa 17) merivoimat harjoittelee ydintehtäviään yhteistoiminnassa maa- ja ilmavoimien kanssa. Merivoimien tehtävä on estää merialueen luvaton käyttö ja torjua mereltä suuntautuvat hyökkäykset yhdessä muiden puolustushaarojen kanssa.

Suomen puolustus on kokonaisuus, jonka torjuntakyky muodostuu eri puolustushaarojen suorituskyvyistä, yhteistoiminnasta ja viranomaisyhteistyöstä. Suuret kansalliset harjoitukset antavat hyvän mahdollisuuden harjoitella yhteistoimintaa eri puolustushaarojen kesken, mutta myös mahdollisuuden yhteistoimintaharjoitteluun muiden merellisten viranomaistoimijoiden kanssa. Pääkaupunkiseudun puolustaminen ja viranomaisyhteistyön harjoitteleminen ovat Uusimaa 17 -harjoituksen päätavoitteita.

Merivoimista Uusimaa 17 -harjoitukseen osallistuu noin 2200 henkilöä. Mukana ovat pääosa taistelualuskalustosta sekä merkittävimmät osat rannikkojoukoista: miinanlaivat, miinalauttoja, miinanetsijöitä, ohjusveneitä, tukialuksia, rannikkojoukkoja, erikoisjoukkoja ja meritorjuntaohjuspattereita.

Uusimaa 17 -harjoituksessa merivoimat harjoittelee ja testaa keskeisimpiä suorituskykyjään eli meritilannekuvan muodostamista, merimiinoittamista, pintatorjuntaa, sukellusveneentorjuntaa, miinantorjuntaa, ilmatorjuntaa ja kohteiden suojaamista sekä rannikkojoukkojen taistelua.

Merivoimien tehtävän toteuttamiseen käytetään koordinoidusti kaikkia merivoimien suorituskykyjä. Alusosastoista muodostuvat laivastojoukot yhdessä rannikkojoukkojen taisteluosastojen kanssa muodostavat merivoimien merellisen torjuntakyvyn. Laivastojoukot estävät hyökkääjän vapaan meren käytön syvällä merialueilla ja torjuvat yhdessä rannikkojoukkojen kanssa maihinnousut saaristoon ja mantereelle.

Uusimaa 17 -harjoitus toteutetaan merivoimissa 27.11–1.12.2017 Suomenlahden meri- ja saaristoalueilla, Hankoniemessä ja Upinniemen varuskunta-alueella.

Puolustusvoimien tiedote Uusimaa 17 -harjoituksesta

Seuraa harjoitusta Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa hashtagillä #uusimaa17 #maavoimat #merivoimat #ilmavoimat.