Hyppää sisältöön

Merivoimat kehittää valmiuttaan saaristossa ja rannikolla

Merivoimat
8.7.2021 9.32
Tiedote

Merivoimien joukko-osastoissa aloittaa toimintansa kesän - syksyn 2021 aikana varusmiehistä koulutettavat valmiusyksiköt. Ne ovat nopeasti tehtävään kykeneviä, suorituskykyisiä, asevelvollisista koostettuja joukkoja.

Rannikkoprikaatiin (Kirkkonummi) ja Uudenmaan prikaatiin (Raasepori) perustettaviin yksiköihin ei ole erillishakua, vaan koulutusvalinnat tehdään varusmiespalveluksen alkuvaiheessa. Varusmiesten palvelusajat tulevat olemaan Rannikkoprikaatissa noin puolella 347 vrk ja puolella 255 vrk sekä Uudenmaan prikaatissa kaikilla 347vrk.

- Valmiusyksikkö on tavallista suorituskykyisempi ja vaativampi joukko, joka on korkeatasoisemmin varustettu. Operatiivinen valmius saavutetaan syksyn 2021 aikana, kertoi merivoimien komentaja, kontra-amiraali Jori Harju etänä pidetyssä mediatapaamisessa merivoimien vuosipäivän aattona 8.7.

Yksiköiden tavoitteena on parantaa merivoimien valmiutta vastata nopeisiin turvallisuusympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Lisäksi niissä on tarjolla motivoivaa koulutusta asevelvollisille, myös reserviläisille, jotka ovat halukkaita sitoutumaan toimintaan. Erityisesti maakuntajoukot tullaan kiinnittämään valmiusyksiköistä muodostuvaan kokonaisuuteen.