Libanon UNIFIL

YK:n johtama UNIFIL-operaatio aloitti toimintansa vuonna 1978. Sen tehtävänä on avustaa Libanonin väestöä luomalla vastuualueelleen turvallinen ja vakaa ympäristö. Suomi osallistuu operaatioon noin 200 rauhanturvaajalla.

UNIFIL-operaation keskeisimmät tehtävät ovat sinisen linjan valvonta, Libanonin asevoimien (Lebanese Armed Forces, LAF) tukeminen ja Libanonin väestön avustaminen. Lisäksi mandaattiin sisältyy muun muassa avustaminen humanitaarisen avun toimittamisessa. Operaation tavoitteena on saavuttaa tilanne, jossa vastuu Etelä-Libanonin turvallisuudesta voidaan kokonaan luovuttaa Libanonin turvallisuusviranomaisille. UNIFIL koordinoi tehtävänsä Libanonin ja Israelin hallitusten kanssa.

Suomi osallistuu operaatioon osana ranskalaista komentajan reservipataljoonaa (Force Commander Reserve, FCR).

Suomi on osallistunut operaatioon neljällä vuosikymmenellä; 1982–2001, 2006–2007 ja vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoa UNIFIL:stä operaation verkkosivuilta.

Maavoimien operaatiopäällikkö tarkasti Suomalaisen kriisinhallintajoukon Libanonissa
Maavoimat

Maavoimien operaatiopäällikkö tarkasti Suomalaisen kriisinhallintajoukon Libanonissa

Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Rami Saari tarkasti Suomalaisen kriisinhallintajoukon Libanonissa (SKJL) 30.9.–2.10.2019.
2.10.2019 | 12.57
Porin prikaati

Avoimia tehtäviä kriisinhallintaoperaatioissa

Kriisinhallintaoperaatioissa kaivataan osaajia ympäri vuoden. Nyt on tarvetta erityisesti kylmäkoneasentajalle syksyllä avautuvaan tehtävään.
9.7.2019 | 16.08
Maavoimien esikunta

Suomalaisen kriisinhallintajoukon komentaja vaihtui Libanonissa

Suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajanvaihtoparaati pidettiin 15.5.2019 FCR:n (Force Commander Reserve) kotitukikohdassa. Uusi komentaja, everstiluutnantti Tapio Huhtamella vastaanotti SKJL:n komentajan tehtävät everstiluutnantti Riku Mikkoselta.
17.5.2019 | 8.41
Maavoimat

Suomalaisen kriisinhallintajoukon ajoneuvo liikenneonnettomuudessa Libanonissa

Suomalaisen kriisinhallintajoukon panssaroitu maastoajoneuvo oli liikenneonnettomuudessa UNIFIL:n toiminta-alueella Libanonissa keskiviikkona 27. maaliskuuta iltapäivällä. Onnettomuudesta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja.
27.3.2019 | 19.36