Suomi jatkaa EUNAVFOR MED - operaatio Sophiassa vuoden 2018

Merivoimat 17.3.2017 15.01
Tiedote
Suomi jatkaa EUNAVFOR MED - operaatio Sophiassa vuoden 2018

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasivat keskiviikkona 15. maaliskuuta, että Suomi jatkaa osallistumista Välimeren EUNAVFOR MED - operaatio Sophiassa vuoden 2018 ajan nykyisellä, enintään 10 sotilaan panoksella.

Merivoimien kriisinhallintaoperaation EUNAVFOR MED - operaatio Sophian tehtävänä on ihmissalakuljettajien toimintaedellytysten häiritseminen ja estäminen sekä Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton vähentäminen.

Suomesta operaatio Sophiassa toimii tällä hetkellä 8 henkilöä eri esikuntatehtävissä italialaisella johtoaluksella ITS Garidaldilla välimerellä sekä Roomassa sijaitsevassa operaatioesikunnassa. Suomalainen alustarkastusosasto osallistui operaatioon marraskuusta 2015 lokakuuhun 2016.

Operaatioon osallistuu 26 Euroopan unionin maata ja sen toiminnan ydin on laivasto-osaston johtoaluksen ja operaatioon osallistuvien sota-alusten toiminta Välimerellä. EUNAVFOR MED toimii läheisessä yhteistyössä EU:n rajavalvontavirasto Frontex:n Triton-operaation kanssa.

Ulkoministeriön tiedote 15.3.2017

EUNAVFOR MED - operaatio Sophian verkkosivu

EUNAVFOR MED - OPERATION SOPHIA