Puolustusvoimien kesäkiertueen loppuhuipennus Turussa

Rannikkolaivasto 26.6.2019 11.26
Tiedote
Laivaston soittokunta
Laivaston soittokunta

Vuoden särmin show rantautuu Turkuun lauantaina 29. kesäkuuta, kun Puolustusvoimien kesäkiertue 2019 saapuu jokirantaan Forum Marinumin alueelle. Ilmaiskonsertin lisäksi yleisö pääsee tutustumaan merivoimien aluksiin ja muuhun puolustusvoimien kalustoon.

Lavalla nähdään kolme settiä, joista ensimmäisenä on vuorossa Laivaston soittokunnan ja upeaäänisen solistin, Emilia Vihannon huikeita Abba-tulkintoja.

- Navy Goes Abba -ohjelma sisältää rakastetuimmat Abba -kappaleet Emilia Vihannon esittämänä. Tänä vuonna juhlitaan Abban Waterloo-albumin 45-vuotisjuhlavuotta, mikä innoitti sorvaamaan yhtyeen suurimmat hitit upeiksi soittokuntaversioiksi, paljastaa kapellimestari Jarkko Aaltonen ja jatkaa: - Ja tämä esitys kuullaan vain ja ainoastaan Turussa!

Emilia Vihanto

Laivaston Combo puolestaan lyö musikaaliset hynttyynsä yhteen räppäri Adi L Haslan kanssa.

- Tämä Jyväskylästä kotoisin oleva räppäri on loistanut streemaustilastojen kärjessä viimeiset vuodet ja tehnyt historiaa olemalla pisimpään Spotifyn kuunnelluimman artistin paikalla, Aaltonen kertoo.

Adi L Hasla

Ilta päättyy energisen Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Showbandin esiintymiseen. Showbandin ainoa sääntö on yksinkertainen: esiinnytään niin, että kuulostaa ja näyttää parhaalta mahdolliselta – mutta pistetään siitä vielä vähän paremmaksi. Kiertueen aiemmat esiintymiset ovat osoittaneet, että tämä poppoo saa temmattua yleisön mukaansa alakoululaisista eläkeläisiin.

Konsertti alkaa Suomen Joutsenen lavalla klo 18, mutta alueelle kannattaa tulla jo aikaisemmin iltapäivällä tutustumaan puolustusvoimien kalustoon. Merivoimien alukset avaavat ovensa yleisölle klo 14 - 16.30 Aurajoessa Forum Marinumin lähellä. Nähtävänä ovat miinantorjunta-alus Purunpää, miinalautta Pansio ja öljyntorjunta-alus Hylje. Paikalla on myös maavoimien kalustoa ja Sotilaskoti, jonka takuuvarmoilla kahvilla ja munkilla voi välillä käydä virkistäytymässä.

Tapahtuman juontaa Saija Palin.