Puolustusvoimat tutuksi Turun messuilla

Rannikkolaivasto 19.8.2019 10.55
Tiedote
Varusmiehet esittelevät yleisölle puolustusvoimien kalustoa messuilla. Kuvassa raskas raketinheitin.

Puolustusvoimat esittäytyy Turun messuilla 23. - 25.8.2019. Turun messukeskuksen A-hallissa ja piha-alueella voi tutustua maa-, meri- ja ilmavoimien toimintaan ja kalustoon.

Puolustusvoimien osastolla voi perehtyä suomalaiseen maanpuolustukseen ja varusmiespalvelukseen. Nähtävänä on muun muassa ohjusveneen keulatykki, merimiinoja ja niiden etsintäkalustoa, rannikkojääkärien käyttämää kalustoa ja varusteita sekä maavoimien raskas raketinheitin ja kenttäkanuuna - sekä paljon muuta. Varusmiehiltä voi kysellä heidän palveluksestaan.

Ohjelmaa ja tekemistä messukävijöille

Puolustusvoimien osastolla on myös ohjelmaa. Laivaston soittokunnan varusmiesbändi viihdyttää osaston lavalla useilla päivittäisillä seteillä ja piha-alueella nähdään sotakoiranäytöksiä viikonloppuna. Osastolla voi myös testata taistelusukeltajasimulaattoria ja kerrata miten tehtiinkään pitäviä solmuja.

Sotilaskodin teltassa pääsee virkistäytymään kuuluisien munkkien ja kahvin kera.

Puolustusvoimien rinnalla voi tutustua lisäksi vapaaehtoisen maanpuolustuksen järjestöihin ja kiltoihin. Joukko-osastoista paikalla ovat Rannikkolaivasto, Uudenmaan Prikaati, Porin prikaati ja Satakunnan lennosto. Mukana ovat lisäksi Lounais-Suomen aluetoimisto sekä Merivoimien varikko.

Puolustusvoimien osaston tunnelmia voi seurata sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla #turunmessut #puolustusvoimat #maavoimat #ilmavoimat #merivoimat