FI SV

Puolustusvoimat raivaa räjähteitä Kokkolassa

Merivoimat 15.5.2018 13.56
Tiedote

Puolustusvoimat raivaa räjähteitä Kokkolan sataman ja syväväylän alueella viikolla 20. Merivoimat johtaa operaation, sillä kyseinen väylä ja satama kuuluvat merivoimien vastuualueeseen (merialuetta). Myös maavoimien ja puolustusvoimien logistiikkalaitoksen henkilöstöä osallistuu operaatioon.

Raivaustyön aikana vesillä liikkujia pyydetään turvallisuussyistä pitämään vähintään 300 metrin etäisyys raivaajasukeltajiin, sekä välttämään aallonmuodostusta sivuuttaessaan raivaajapartioiden veneet.

Raivaus toteutetaan Liikenneviraston virka-apupyynnöstä, ja sen tavoitteena on mahdollistaa Kokkolan sataman ja Liikenneviraston hanke väylän ja sataman kehittämiseksi. Räjähteet raivaamalla alueet saadaan takaisin yhteiskunnan käyttöön. Sotilasräjähteiden raivaaminen on puolustusvoimien lakisääteinen tehtävä (virka-avun antaminen muille viranomaisille).

- Pyrimme puhdistamaan ruopattavat alueet, mutta koskaan ei voi sanoa täysin varmasti, että alue on 100% vapaa räjähteistä, toteaa merivoimien valmiuspäällikkö, kommodori Janne Huusko.