Northern Coasts 2017 harjoitus päättyi - esikunta jatkaa Aurorassa

Merivoimat 22.9.2017 11.36
Tiedote
Northern Coasts 2017 harjoitus päättyi - esikunta jatkaa Aurorassa

NOCO-17 harjoitus on päättynyt ja suomalaiset alusyksiköt ovat palanneet kotisatamiinsa. Suomalais-ruotsalainen taisteluryhmän (SFNTG) esikunta jatkaa vielä viikon Ruotsin pääsotaharjoituksessa Aurorassa.

NOCO-17 harjoitus kesti kaksi viikkoa ja se toteutettiin Gotlannin merialueilla ja eteläisen Itämeren alueella Ruotsissa. Osaharjoitusvaiheessa joukot harjoittelivat merioperaatioiden eri osa-alueita: merivalvontaa, pintatorjuntaa, ilmatorjuntaa, sukellusveneentorjuntaa ja miinantorjuntaa. Taktisessa vaiheessa harjoiteltiin fiktiivistä, mutta realistista skenaariota monikansallisessa kriisissä merialueilla.

Suomesta harjoituksessa oli esikuntaupseereita ja alusyksiköitä, jotka harjoittelivat Suomi-Ruotsi yhteistyön tuloksena syntyneessä Suomalais-ruotsalaisen taisteluryhmän kokoonpanossa. FISE-yhteistyöllä pyritään Suomen ja Ruotsin on puolustuksen suorituskyvyn ja yhteistoimintakyvyn parantamiseen.

Kansainväliset harjoitukset ovat merivoimille tarkoituksenmukainen ja kustannustehokas tapa kartuttaa kokemusta ja kehittää yhteensopivia toimintatapoja. Samalla voidaan harjoitella myös niillä suorituskyvyillä, joita Suomella itsellään ei ole, kuten sukellusveneet ja maihinnousualukset.

Aurora-harjoitus on  käynnissä Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueilla. Harjoitukseen osallistuu noin 300 suomalaista sotilasta kaikista puolustushaaroista ja Ruotsista noin 19 000 sotilasta ja muita viranomaisia, sekä joukkoja Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista. Harjoitus päättyy 29.9.2017.

Lue lisää Aurora-harjoituksesta.