Miinasodankäynti merellä -opetusvideolle kansainvälinen kunniamaininta

Merivoimat 25.10.2017 9.17
Tiedote
Miinasodankäynti merellä -opetusvideolle kansainvälinen kunniamaininta

Puolustusvoimien Miinasodankäynti merellä -opetuselokuva on huomioitu kunniamaininnalla Puolan Varsovassa 23.10.2017 järjestetyillä sotilas- ja historiaelokuvafestivaaleilla.

Festivaalin ohjelmisto koostui historia- ja sotilasaiheisista dokumenteista sekä näytelmäelokuvista. Festivaaleilla kilpailtiin pitkien näytelmäelokuvien, dokumenttien ja sotilaselokuvien sarjoissa. Festivaaleille osallistui elokuvia 18 maasta.

Opetusvideon on ohjannut Puolustusvoimien palvelukeskuksen Oppimis-ja kuvapalveluyksiköstä ohjaaja Irma Nyfors. Opetusvideon käsikirjoittivat ohjaaja Irma Nyfors, yliluutnantti Jaakko Ala-Hiiro sekä kapteeniluutnantti Jari Koivuniemi, yliluutnantti Henri Roine ja kapteeniluutnantti Harri Mykkänen.

Merivoimien tilaaman Miinasodankäynti opetuselokuvan tavoitteena on antaa mahdollisimman totuudenmukainen kuva merimiinoittamisesta sekä tuoda esiin uusien miinantorjunta-aluksien kyky etsiä miinoja sekä raivata niitä eri menetelmillä. Opetusvideo on osa laajaa opetuspakettikokonaisuutta, joka on tarkoitettu merimiinoittamisen ja miinantorjunnan opettamiseen.

Sotilas- ja historiaelokuvafestivaalin kotisivu: www.militaryfilmfestival.pl