Laivasto harjoittelee talvitoimintaa

Rannikkolaivasto 5.3.2018 14.14
Tiedote
Laivasto harjoittelee talvitoimintaa

Rannikkolaivaston laivueiden talvitoimintaharjoitus Lumiukko on käynnissä Suomenlahdella perjantaihin 9.3.2018 asti.

Miinalaiva Hämeenmaa ja miinalautta Porkkala jäisellä Suomenlahdella.

Miinalaiva Hämeenmaa (edessä) ja miinalautta Porkkala Suomenlahdella.

Viime viikolla 26.2.2018 alkaneen harjoituksen tarkoituksena on kouluttaa alusyksiköitä ja laivastojoukkoja toimimaan taisteluteknisesti ja merimiestaidollisesti talviolosuhteissa merellä. Harjoitukseen osallistuu aluksia 4. Miinantorjuntalaivueesta, 6. Pintatorjuntalaivueesta, 7. Pintatorjuntalaivueesta sekä 8. Huoltolaivueesta.

Kova pakkanen ja jäinen meri ovat luoneet harjoitukselle otolliset olosuhteet.

- Talvimerenkulussa on omat erityispiirteensä, joiden harjoitteluun kunnon jäätalvi ja pakkaskelit ovat omiaan. Myös merimiestaitoja hiotaan talviolosuhteissa, toteaa harjoituksen johtaja, 7. Pintatorjuntalaivueen komentaja, komentaja Kaarle Wikström.

- Kyky toimia talvella, myös jääolosuhteissa, on tärkeä osa Rannikkolaivaston toimintaa, sillä tehtävämme on valvoa alueellista koskemattomuutta merellä läpi vuoden. Laivastohan toimii jatkuvassa valmiudessa, komentaja Wikström jatkaa.

Harjoitus koostuu osaharjoituksista, joiden aiheina on muun muassa merimiinoitus, ammunnat sekä erilaiset talvimerenkulunharjoitukset.

Maalitauluja vedetään jollien avulla jäälle.

Maalitauluja vedettiin jollien avulla jäälle. Kuva Puolustusvoimat, Aaro Vasama.

Ammuntaa ilmatorjuntakonekiväärillä.

Ammunnat ilmatorjuntakonekiväärillä käynnissä miinalautta Porkkalalla. Taustalla miinalaiva Hämeenmaa. Kuva Puolustusvoimat, Aaro Vasama.

Ilmamaalinosoitusta. Kuva Puolustusvoimat.