Hyppää sisältöön

Rannikkolaivaston toiminta jatkuu tiukoin koronatoimin

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 21.1.2022 10.38
Tiedote
Tähystäjä miinalaivan kannella.

Rannikkolaivasto jatkaa tiukkoja toimia koronatilanteen hillitsemiseksi. Tällä hetkellä 19 laivaston varusmiestä on saanut positiivisen covid-19 -testituloksen.

Rannikkolaivaston valmiustoimintaan ja kykyyn suorittaa lakisääteisiä tehtäviä sairastapauksilla ei ole ollut vaikutusta. Rannikkolaivasto valvoo vuoden jokaisena päivänä Suomen merialueiden alueellista koskemattomuutta ja tarvittaessa myös turvaa sen. Parhaillaan toiminta aluksilla jatkuu valmiustehtävien ohella alusmiehistöjen talvikoulutuskauden ohjelman mukaisesti.

- Se, että yleisesti heikentynyt koronatilanne ei tällä hetkellä näy meillä laivastossa, johtuu varmasti osaltaan siitä, että me emme kouluta alokkaita, kertoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari.

Tällä hetkellä laivastossa palvelee viime kesänä palveluksensa aloittaneita varusmiehiä, jotka ovat saaneet koronarokotukset palveluksensa alkuvaiheessa. Palveluksessa olevat varusmiehet on osastoitu hyvin pieniin ryhmiin, jotka eivät kohtaa toisiaan tartuntariskin minimoimiseksi. Eri alusten miehistöt pysyvät erillään muista. Käytössä ovat myös muut valtakunnalliset varotoimenpiteet, kuten kolmen päivän karanteeninomainen jakso kotona ennen lomalta palaamista, ja sama tukikohdan puolella lomalta palattua. 

- Tämän hetkiseen hyvään tilanteeseen vaikuttaa myös se, että varusmiehet ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavat ovat ansiokkaasti sitoutuneet noudattamaan meillä annettuja ohjeita ja heistä lähes kaikki ovat ottaneet myös molemmat tarjotut rokotteet. Iso kiitos heille siitä, komentaja Villikari kiittää. 

Rannikkolaivastossa valmistaudutaan ottamaan vastaan uuden saapumiserän tulevat matruusit. He siirtyvät alokasjaksolta Rannikkolaivastoon koulutushaarajaksolle helmikuun puolivälissä. 

- Valmistaudumme koulutushaarajakson aloitukseen kaikilla tähän mennessä saaduilla opeilla tavoitteena se, ettei virus lähtisi leviämään siinä vaiheessa, komentaja Villikari toteaa, - Tavoitteenamme on mahdollistaa turvalliset olosuhteet näille palvelusta suorittaville nuorille.