Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Merivoimat

Onnistunut ampuma- ja taisteluharjoitus takana

MerivoimatRannikkoprikaati 9.3.2020 13.48
Tiedote

Rannikkoprikaatin varusmiehet harjoittelivat koulutuskauden mukaisia toimia partio- ja ryhmäkokoonpanossa haastavissa sääolosuhteissa.

Tänään päättyneessä harjoituksessa toteutettiin kriittiseksi osaamiseksi määritetyt partion hyökkäys- ja puolustusammunnat, sekä suoritettiin Rannikkosotilaskurssi, joka sisältää rannikkojoukoille yhteisesti opetettavat ja koulutushaaran mukaiset harjoitteet. Harjoitus pitää osaltaan yllä Merivoimien ja Rannikkoprikaatin valmiutta sekä operatiivista suorituskykyä. 

Rannikkoprikaatin harjoitusjoukolle osoittama kalusto, maakuljetukset, ampumatarvikkeiden täydennykset sekä sotilaiden toimintakyvyn ylläpitämiseksi liittyvä materiaali ja osaaminen olivat erinomaisella tasolla. Varusmieskomppanioiden suorituskyky on parantunut ja prikaatin motivoituneet ja osaavat varusmiehet ovat käytettävissä koulutustaan vastaaviin maanpuolustustehtäviin. Harjoituksen jälkeen prikaatin varusmiesten koulutusta jatketaan koulutushaarajaksolla, jossa on painopisteenä toimialakoulutus. 

- Rannikkoprikaatin varusmiehet ovat erittäin motivoituneita ja heidän oppimiskykynsä on erinomaisella tasolla. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä omissa ja ryhmäkohtaisissa taidoissa, toteaa harjoituksen johtaja, komentaja Jarkko Källi ja kiittää samalla varusmiehiä ja henkilökuntaa onnistuneesta ja hyvässä hengessä sujuneesta harjoituksesta.

Harjoitukset ja ammunnat Upinniemi, Kirkkonummi