Hyppää sisältöön

Uusimaa 17 -harjoituksen merelliset osat Rannikkolaivastosta

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 23.11.2017 10.43
Tiedote

Rannikkolaivasto harjoittelee merellä 27.11.2017 alkavassa puolustusvoimien pääsotaharjoitus Uusimaa 17:ssä.

Uusimaa 17 -harjoitus on maa-, meri- ja ilmavoimien yhteinen harjoitus, jonka tavoitteena on pääkaupunkiseudun puolustamisen ja yhteistoiminnan harjoittelu sekä puolustushaarojen että muiden viranomaisten kesken. Suomen puolustus on kokonaisuus, joka rakentuu yhteistoiminnasta.

Rannikkolaivaston tehtävänä tässä harjoituksessa on toimia osana merivoimien kokonaisuutta estämässä merialueiden luvaton käyttö sekä yhdessä rannikkojoukkojen kanssa torjua rannikolle tai mantereelle suuntautuvat hyökkäykset.

Rannikkolaivastosta harjoitukseen osallistuu toistakymmentä alusta: Hämeenmaa-luokan miinalaivat, Rauma- ja Hamina-luokkien ohjusveneitä, Katanpää-luokan miinantorjunta-aluksia, Pansio-luokan miinalauttoja sekä öljyntorjunta-alukset Halli ja Hylje huoltoalustehtävissä. Toimintaan osallistuu myös pienempää venekalustoa. Rannikkolaivaston merellinen maakuntajoukko Raivaajaosasto Sääksi toimii harjoituksessa Kuha-luokan aluksella.

Laivaston alukset liikkuvat harjoituksen aikana Suomenlahdella ja Saaristomerellä.

Seuraa harjoitusta Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa hashtagilla #Uusimaa17 #maavoimat #merivoimat #ilmavoimat

Merivoimien tiedote Uusimaa 17 -harjoituksesta

´