Hyppää sisältöön

Merivoimien kapteeniluutnantille Ehrnrooth-tunnustuspalkinto

Merivoimien esikunta
Julkaisuajankohta 10.2.2017 12.17
Tiedote

Merivoimien kapteeniluutnantti Juhani Kuustielle myönnettiin jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin nimeä kantava tunnustuspalkinto eilen Säätytalolla. Vuonna 2009 perustettu palkinto jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle sotilaalle yksittäisestä teosta, toiminnasta tai työstä maanpuolustuksen hyväksi.

Kapteeniluutnantti Juhani Kuustie on ansioitunut pitkän linjan pioneeri- ja sukellustoiminnan ammattilainen ja hän on toiminut lähes koko sotilasuransa kyseisen alan tehtävissä. Merivoimille tulee vuosittain useita virka-apupyyntöjä ammusten ja räjähteiden raivaamiseksi niin veden alla kuin maallakin. Tehtävät ovat usein haasteellisia, kuten esimerkiksi vuonna 2012 toteutettu venäläisen sukellusvene S-2 raivaustehtävä Märketin majakan läheisyydessä. Vuonna 1940 uponneen sukellusveneen ympäriltä poistettiin mahdollista vaaraa ympäristölle aiheuttavia torpedoja, ammuksia ja miinoja vaativissa olosuhteissa.

Kapteeniluutnantti Kuustie kertoo ottaneensa palkinnon vastaan suurella kiitollisuudella ja nöyryydellä:

– Olen ollut siitä kiitollisessa asemassa, että esimieheni ovat antaneet minulle haasteellisia tehtäviä ja olen saanut tukea muilta viranomaisilta työssäni.

Pitkän uran tehnyt ja korkean ammattitaidon omaava Kuustie kertoo tulleensa aikanaan palvelukseen osaksi Puolustusvoimia:

– Puolustusvoimat ei ole ollut minulle pelkkä työpaikka vaan sitouduin heti alussa tekemään töitä päämäärätietoisesti maanpuolustuksen hyväksi ja raivaustoiminnan kehittämiseksi. Tunnustus tuli suurena yllätyksenä ja on upea saada tällainen huomionosoitus pitkästä sotilasurasta.

Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiön palkinnot jaettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kontra-amiraali Timo Junttila, kapteeniluutnantti Juhani Kuustie ja Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg

Kuva: Ruotuväki/Valtteri Nevalainen

´