MARSUR-puheenjohtajuus Suomelle
MARSUR:n puheenjohtajuus Suomelle

16.6.2017 10.33
Tiedote
MARSUR:n puheenjohtajuus Suomelle

Maritime Surveillance Networking (MARSUR) johtoryhmän puheenjohtajuus siirtyi Saksalta Suomelle Hampurissa Saksassa 13.-14.6.2017 järjestetyssä johtoryhmän kokouksessa. Saksalainen kommodori Jörg Hillmann luovutti puheenjohtajuuden komentaja Olli-Pekka Lundille Merivoimien esikunnasta.

Suomen puheejohtajuus kausi kestää vuoden. MARSUR-meritilannekuvajärjestelyn tarkoituksena on luoda verkosto ja tietojenvaihtojärjestely jäsenmaiden käyttämien meritilannekuvajärjestelmien välillä. Tavoitteena on jakaa yhteistä meritilannekuvaa, tehostaa jäsenmaiden välistä yhteistyötä sekä olemassa olevien tietojen ja tekniikoiden käyttöä rakentamalla tietojenvaihtoverkko merivalvontajärjestelmien välille.

MARSUR-meritilannekuvajärjestelyssä on mukana 17 eri EU-maata ja Norja. Maltasta on tulossa 19. jäsenvaltio kesällä 2017. Näin ollen MARSUR-järjestely kattaa suurimman osan EU:n rantavaltioiden merialueista. Jäsenmaiden lisäksi mukana on Euroopan Satelliittikeskus (EUSatCen).

MARSUR:n tavoitteena on olla tulevaisuudessa osa EU:n merellisten viranomaisten yhteisen tiedonvaihtoympäristön (EUCISE) tilannekuvajärjestelyjä. Vuonna 2006 käynnistetty MARSUR on Euroopan puolustusviraston (EDA) pisimpään käynnissä olevan projekti. EDA:lla on edelleen merkittävä rooli tietojenvaihtojärjestelmän teknisessä ylläpidossa ja kehityksessä.

Lisätietoja egnlanniksi: marsur.info ja eda.europa.eu