Hyppää sisältöön

Kiinnostaako miinanraivaus merellä tai kohteiden suojaus?

Rannikkolaivasto
Julkaisuajankohta 27.4.2017 10.05
Tiedote

Rannikkolaivaston maakuntajoukot etsivät uusia jäseniä vapaaehtoiseen toimintaansa. Info- ja rekrytointitapahtuma järjestetään torstaina 4.5.2017 klo 18.00 Rannikkolaivaston Pansion tukikohdassa (Laivastontie 2, 20240 Turku. Opastus tukikohdan portilta Metallikadun päästä.)

Tapahtumassa esittäytyvät merellisestä miinanraivauksesta vastaava Raivaajaosasto Sääksi sekä tärkeitä kohteita ja henkilöitä suojaava Suojauskomppania. Laaja-alaisesta siviiliosaamisesta on hyötyä kummassakin joukossa.

Yhteistä joukkojen jäsenille on pääsyvaatimukseksi asetettu korkea maanpuolustustahto ja osallistuminen 4 - 6 harjoitukseen vuosittain. Myös varusmiespalvelus tai erikoiskoulutus/-osaaminen sekä riittävä fyysinen kunto vaaditaan. Toimintaan sitoudutaan 2 - 6 vuodeksi.

Miinanraivausta merellä

Raivaajaosasto Sääksi liikkuu merellä Kuha- ja Kiiski-luokan raivaajilla.

- Meillä on rutiinitaso korkealla. Perusjoukko on pysynyt pitkään samana, mutta uusia kaivataan ikänsä puolesta poistuvien tilalle, kertoo osaston päällikkö Tatu Virta.

Aluksilla kaikki tekevät lähes kaikkea hyvässä yhteishengessä. Konkarit kouluttavat kokelasjäseniä niin peräkannella kuin ohjaamossakin. Jäsenet hyötyvät koulutuksista, esimerkiksi sotilaskoneenhoitajakurssi tuotti monta uutta Kiiski-luokan konepäällikköä

Vuosirytmi kulkee nousujohteisesti alkaen kevään kuntotesteistä ja merikelpoisuuden osoittamisesta. Kesän tullen osasto suuntaa merelle. Syksyisin on mahdollisuus harjoitella merivoimien isoissa harjoituksissa yhdessä muiden alusten kanssa.

Suojauskomppanialla monia virka-aputehtäviä

- Meillä on hyvä yhteishenki ja motivaatiotaso. Osallistumme sellaisiinkin tapahtumiin, joihin moni muu reserviläinen ei pääse, toteaa komppanian päällikkö Saku Helle.

Tällaisia tapauksia voi tulla esimerkiksi virka-aputehtävissä, jotka voivat olla niin sanottuja kovia tehtäviä. Komppanian henkilöstö saa koulutuksen aseelliseen voimankäyttöön ja he osallistuvat myös puolustusvoimien harjoituksiin.

Normaalioloissa toiminta painottuu vartio- ja päivystystehtäviin puolustusvoimien kohteissa rannikolla. Mahdollisten poikkeusolojen aikana tehtäväkenttä laajenee muun muassa seuranta-, tarkkailu-, etsintä-, kiinniotto- ja jopa tuhoamistehtäviin.

Lisätietoja: merivoimat.fi/rannikkolaivasto

´