Hyppää sisältöön

Merivoimien tulenkäyttöharjoitus METU-16 käynnistyy elokuun lopussa

Merivoimat
Julkaisuajankohta 8.8.2016 12.28
Tiedote

Merivoimien vuoden 2016 kansallinen tulenkäyttöharjoitus METU-16 järjestetään 22.–26.8. ja 29.8–2.9.2016 Saaristomeren ja Suomenlahden meri- ja rannikkoalueilla. Harjoitus tukee merivoimien joukkojen osaamisen kehittämistä ja harjaannuttaa joukkoja puolustushaarojen väliseen yhteistyöhön.

Merivoimien tulenkäyttöharjoitus METU-16 on vuosittain järjestettävä, toimintasuunnitelman mukainen taistelutekninen vaikuttamis- ja tulenkäyttöharjoitus, jonka tarkoituksena on kehittää meri- ja ilmavoimien joukkoja ja johtoportaita merioperaatioihin liittyvässä tulenkäytössä.

Harjoituksen ensimmäisellä viikolla alkaa niin sanottu osaharjoitusvaihe, jonka aikana osallistuvat joukot harjoittelevat ohjustulenkäyttöön liittyvää taistelutekniikkaa. Toisella harjoitusviikolla operatiivisessa vaiheessa korostuvat harjoitusjoukkojen kyky toimia yhteistyössä muiden yksiköiden kanssa ja korkea valmius reagoida annettuihin harjoitustehtäviin.

Harjoitukseen osallistuu Hämeenmaa-luokan miinanlaivat, Katanpää-luokan miinanetsijät, Rauma- ja Hamina-luokan ohjusveneet, Pansio-luokan miinalautta, tukialuksia, rannikkojoukkojen tulenkäytön johto-osia sekä ilmavoimien lentokalustoa ja maavoimien helikoptereita.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 520 henkilöä: henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä. Harjoituksen johtaa Merivoimien valmiuspäällikkö, kommodori Tuomas Tiilikainen.

´